Lajitutustuminen: Jousiammuntakokeilu 22.2.2022

4.2.2022

Tervetuloa tutustumaan jousiammuntaan yhdessä Probban* opiskelijoiden kanssa!

Tavataan tiistaina 22.2.2022 klo 17.30 Mikkelin Jousiampujien sisäradalla Kaituentie 31. Opastus ja välineet tulevat heidän kauttaan. Lajitutustuminen koostuu turvallisuusinfosta, jousiammunnan lyhyestä peruskurssista ja ammunnasta. Välineinä on vastakaari ja lajina vaistojousiammunta.

Varustus: lämmin sisätila eli normaaleissa sisävaatteissa pärjää, esim. vastaavasti kuin vaikka keilauksessa.

Tapahtuma on SuSE:n ja Probban jäsenille maksuton ja aveceille 15€/hlö. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään torstaina 17.2.2022 Suomen Ekonomien tapahtumakalenterin kautta


*Probba on Mikkelissä BScBA-opintoja Aalto Yliopiston Kauppakorkeakoulussa suorittavien opiskelijoiden opiskelijajärjestö.


Tervetuloa jousiammunnan pariin!


Jousiammunta

Jousiammunta sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Se on taitolaji, jossa haasteita riittää monella tasolla. Jousiammunta voi olla koko perheen yhteinen harrastus, keino irtautua hetkeksi arjen kiireistä, itsensä kehittämistä omilla ehdoilla tai kilpailua ja kovaa huippu-urheilua.

Jousiammunta kehittää harrastajansa keskittymiskykyä ja kehonhallintaa. Harjoituksissa on pakko sulkea muut asiat mielestään. Voimalaji jousiammunta ei ole, vaan jousen jännittämiseen vaaditaan oikeaa tekniikkaa.

Erilaisia jousia ja kilpailumuotoja on useita. Suosituimmat jouset ovat olympialaisistakin tuttu tähtäinjousi ja teknisesti hieman kehittyneempi taljajousi. Lisäksi jousiammuntaa harrastetaan mm. vaistojousella ja pitkäjousella. Perinteisen tauluammunnan lisäksi kilpailumuotoja ovat mm. maastoammunta ja 3D-ammunta.

Fyysisiä kunto- tai voimavaatimuksia jousiammunnan aloittajalle ei ole.