Pikkujoulut: illallinen ja teatteriesitys to 8.12.2022

30.8.2022

Tervetuloa viettämään pikkujouluja illallisen ja teatteriesityksen merkeissä torstaina 8.12.2022. Tapaamme klo 17.00 Bistro Holvissa, jossa nautimme jouluisen illallisen, jonka jälkeen siirrymme Mikkelin Teatteriin seuraamaan klo 19.00 alkavaa teatteriesitystä Tulitikkuja lainaamassa.


”Lähtipäs se Ihalainen hakemaan tulitikkuja Hyvärisen ukolta…”

"Mikkelin teatterissa nähdään syksyllä uusi sovitus Maiju Lassilan romaanista Tulitikkuja lainaamassa, joka on verraton kuvaus suomalaisuudesta kaikessa elämänjanoisessa koomisuudessaan.

Maiju Lassila (viralliselta nimeltään Algot Untola) on suomalaisen kirjallisuuden omaperäisimpiä ja myyttisimpiä hahmoja. Useilla eri taiteilijanimillä toiminut Lassila kirjoitti lyhyeksi jääneen kirjailijanuransa aikana yli kaksikymmentä teosta, ja vuonna 1910 julkaistu Tulitikkuja lainaamassa on niistä yhä rakastetuin.

Ratkiriemuisa tarina kertoo Antti Ihalaisen ja Jussi Vatasen tulitikkujen, kihlojen ja porsaan hankintamatkasta, jonka varrella ihmiselon koko ihmeellisyys saa lempeän löylytyksen. Ihalaiselta on tulitikut lopussa, ja vaimo komentaa lainaamaan niitä naapurista. Matkalla Ihalainen kohtaa kuitenkin leskimies Vatasen, joka pyytää vanhaa kaveriaan puhumaan naapurin tytärtä itselleen morsiameksi. Kosioreissussa tulitikut unohtuvat ja vanhat herrat ajautuvat monipolviseen seikkailuun, jossa kahvia ja koomisia käänteitä ei säästellä.

Inhimillisestä kommelluksesta ja väärinkäsityksestä toiseen etenevä tarina saa koomisen vauhtinsa suomalaisesta hitaudesta ja monelle kierteelle kääntyvästä puheenparresta, jonka Lassila aidon humoristin taidoillaan kiihdyttää farssin kierroksiin asti: ”Kaikkea sitä tässä ajallisessa elämässä tikustakin heruu!” " (Mikkelin Teatteri -Tulitikkuja lainaamassa)


Teatteriesityksen kesto n. 2,5 tuntia sisältäen väliajan. Teatteriliput jaetaan illallisen yhteydessä. Alustava lippuvaraus tehty 25 henkilölle.

Tapahtuma on maksuton Suur-Savon Ekonomien jäsenille ja aveceille hinta on 55€/hlö. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään torstaina 10.11.2022 Suomen Ekonomien tapahtumakalenterin kautta. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset ruoka-ainerajoitteet sekä minkä pääruoan ja jälkiruoan valitset.MENU JOULU:

Family style alkupalat 
(jaettavaksi pöytäseurueelle):

Holvin leivät ja vaahdotettua voita
Uunipunajuurta, kurpitsansiemeniä, vuohenjuustoa ja lehtikaalia
Nokkosella maustettua metsäsienisalaattia 
Kylmäsavulohiskagenia, punasipulia ja fenkolia 
Inkiväärisuolattua ankanrintaa, kirsikkaa ja palsternakkaa 

Pääruoka:

Paahdettua kurpitsaa, tryffeliarancini, pinaatti-pähkinäpaistosta ja pestoa 

tai

Savustettua kirjolohta, tilli-sitruunaperunaa, paksoita ja rapuhollandaise 

tai

Confattua häränrintaa, juurespyrettä, punakaalia ja herukkakastiketta 

Jälkiruoka:

Suklaaterriiniä, baileys-karamellikreemiä ja luumusorbettia 

tai

Friteerattua briejuustoa ja haudutettua päärynää